... mert mindennek van története

A hétköznapi élet története

A hétköznapi élet története

"Ünnepkor marha-, lúd- és tyúkhús" - Táplálkozás a Monarchia korában

2014. március 02. - Fónagy Zoltán

A századforduló a magyar konyha fénykoraként él a köztudatban, nem is alaptalanul. Az agrárországban az élelmiszer olcsó volt, a szállítás és az élelmiszeripar forradalmi fejlődésének köszönhetően a választék kibővült, az ellátás pedig függetlenedett az időjárás szeszélyétől. Az éhínség fenyegetése…

Tovább

Az életritmus és az időbeosztás modernizációja - Beszélgetés Friderikusz Sándorral az ATV-n

A hétköznapi élet történetéről szóló blogom felkeltette a népszerű televíziós személyiség érdeklődését. A hagyományos társadalom "időtlenségéről" szóló posztom volt beszélgetésünk apropója az ATV Friderikusz című műsorának február 13-i adásában, de tovább is léptünk az "óra diktatúrájáig" vezető…

Tovább
süti beállítások módosítása